Održana šesta informativno-edukativna radionica u sklopu projekta "Potrošačka školica"

U subotu, 07. prosinca 2019. godine, u Demokratskom rasadniku Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa, održana je šesta informativno - edukativna radionica u sklopu projekta "Potrošačka školica" s temom "Ravnopravnost potrošača i direktni marketing trgovaca".

Predavanje o ravnopravnosti potrošača i direktnom marketingu održali su gospođa Ana Smoljak, iz udruge „POTROŠAČICA“ – društva za zaštitu potrošačica Hrvatske te voditeljica projekta Monika Milčić, i izvoditelj na projektu Dean Radišić, te su potrošačima kasnije pomogli u rješavanju njihovih konkretnih problema. Svi su polaznici radionice dobili i informativni letak s najvažnijim informacijama.

 

Gospođa Ana Smoljak objasnila je spolnu ravnopravnost potrošača te regulativu Europske unije u tom području. Naglasila je kako usvajanjem Izvješća o rodno osviještenoj politici u Europskom parlamentu i Izvješća o ravnopravnosti spolova i politikama oporezivanja u EU-u, Europski parlament naglašava važnost rodne ravnopravnosti za pravilno funkcioniranje institucija te poziva države članice da prilagode vlastite sustave oporezivanja, primjerice u oporezivanju higijenskih proizvoda, kako bi doprinijele smanjenju rodnih razlika. Također, dala je primjere direktnog marketinga s kojima se svi potrošači svakodnevno susreću.

Voditeljica projekta Monika Milčić upoznala je sudionike radionice sa pojmom, elementima i metodama direktnog marketinga. Posebno je istaknula koja prava potrošačima pripadaju te ih upznala s Registrom "NE ZOVI". Ukoliko potrošači ne žele da ih trgovci kontaktiraju kako bi im prodali neku uslugu ili proizvod putem telefona mogu telefonski broj upisati u Registar "NE ZOVI„. Brojeve upisane u Registar trgovci ne smiju zvati ili na te brojeve slati promidžbene ili prodajne poruke. Brojeve upisuje (ili ispisuje) pojedini operator na zahtjev potrošača (potpisnika ugovora s operatorom) u roku od 7 dana od zaprimanja zahtjeva. 

Gospodin Dean Radišić potrošačima je iznio tri aspekta ravnopravnosti potrošača, geografsku ravnopravnost potrošača, dobnu ravnopravnost potrošača te ravnopravnost potrošača i trgovca na tržištu. Nije tajna da su potrošači u RH u slabijem položaju od onih u najrazvijenijim zemljama EU. To naravno ne bi smjelo biti tako i zato pravo EU nastoji promijeniti takav položaj. Zato je predavač spomenuo dva primjera. Prvi je zabrana plasiranja proizvoda dvostruke kvalitete na europsko tržište, odnosno o stavljanju proizvoda na tržište pod istom robnom markom u različitim državama EU-a kada se oni razlikuju po svojem sastavu ili obilježjima, u okviru revizije Direktive o nepoštenoj poslovnoj praksi. Drugi je primjer geoblokiranje koje podrazumijeva bilo koji oblik ograničenja koje bi nametnule trgovine online temeljem nacionalnosti, prebivališta ili boravišta, kao i mjesta s kojeg se spaja kupac. To su bile situacije u kojima nismo mogli kupovati na inozemnim web odredištima zbog toga što smo iz Hrvatske ili bismo bili preusmjereni na web stranicu namijenjenu hrvatskom tržištu.

Zahvaljujemo svima koji su došli na radionicu, a osobito gradu Dugoj Resi i gospodinu Igoru Črnugelju što su nam ustupili prostor Demokratskog rasadnika za održavanje šeste informativno-edukativne radionice, te vas sve pozivamo na sedmu radionicu u subotu 11. siječnja 2020. godine s temom „Materijalni nedostatak stvari i garancija“ koju će izvoditi voditeljica projekta Monika Milčić, i izvoditelj na projektu Dean Radišić.

Nositelj projekta „Potrošačka školica“ je „MREŽNICA“ – udruga za zaštitu potrošača grada Duge Rese, a „POTROŠAČICA“ – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske je partner na projektu „Potrošačka školica“ kojeg financira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u iznosu od 47.704,55 kuna kroz Javni natječaj za dodjelu financijske podrške projektnima udruga koje djeluju u području zaštite prava potrošača u 2019. godini.

Back to Top